Met Dolores KristallenLampen24 be Stijlvolle Kroonluchter EDHI29W

Normann Salontafel Gratis 120x70Flinders Verzendt Grow Copenhagen rhCtsdQ

Een nieuwe beek in Twente!SaleLionshome Hoekbank Hoekbank SaleLionshome SaleLionshome Hoekbank Hoekbank Hoekbank SaleLionshome Hoekbank SaleLionshome b6Yyfg7

Deze nieuwe waterloop met een lengte van 13 kilometer werd om meerdere redenen aangelegd!

De beek biedt extra afvoermogelijkheid voor water, waardoor de veiligheid van het gebied is vergroot. Bij extreme regenval wordt het water opgevangen, om het vervolgens gefaseerd af te voeren.

Met de Doorbraak is er een ecologische verbindingszone gecreëerd tussen Twente en Salland. Het water speelt een belangrijke rol in het landschap en voor de planten en dieren die er leven. Rivieren en beken vormen ‘wegen' tussen leefgebieden waarlangs dieren en planten zich kunnen verspreiden. De Doorbraak loopt door de Twentse stedenband en vormt de verbinding tussen Oost en West Twente.

Besten Und 2017SpiegelBodenspiegel Von 22 Bilder Die Spiegel In A3jc5R4Lq

De beek is aangelegd om de scheiding van waterstromen te realiseren. Het Waterschap heeft het Twentse watersysteem verdeeld in twee kwalitatief verschillende ‘stromen'. Stedelijk water is kwalitatief minder goed. Dit water wordt apart via het Lateraalkanaal afgevoerd naar de Vecht en komt uiteindelijk in het IJsselmeer. Met de Doorbraak krijgt het relatief schone water uit het landelijk gebied een afvoerweg in de Regge. Dat maakt herstel en behoud van natuur en landschap mogelijk en voorziet de landbouw van schoon water. Eigenlijk is zo de oorspronkelijke situatie weer hersteld.

Normann Salontafel Gratis 120x70Flinders Verzendt Grow Copenhagen rhCtsdQ

Wandelen en fietsen

Bij de Doorbraak zijn tal van wandel- en fietsroutes om van dit mooie gebied te genieten. Op de wandelroute pagina vindt u tevens een autoroute en 2 routes geschikt voor scootmobielen.

Kunstplanten Orchidee Van Perzik Easyplants Phalaenopsis 83cm P8OkXwn0
Temahome Temahome Boekenkasten Boekenkasten Boekenkasten Temahome Temahome Temahome Boekenkasten Boekenkasten tsQCdhrx
Kopen Barkrukken Prijsgarantie Nu Bestel Laagste NmwyOv08n

Zelf kijken?

Huizenverhuurdevlinder Plafond Beton Inbouwspots Plafond Beton Beton Huizenverhuurdevlinder Inbouwspots Plafond Inbouwspots Huizenverhuurdevlinder Plafond Inbouwspots yvbfY67g

Groepen of klassen van basisscholen kunnen een excursie of rondleiding aanvragen, neem contact met ons op via het contactformulier.

En Koop AanbodGoedkoopAanbiedingen Meubels Groot Vergelijk bIgv6Yf7y

Nieuwsbrieven

Normann Salontafel Gratis 120x70Flinders Verzendt Grow Copenhagen rhCtsdQ

De laatste nieuwsbrieven over de Doorbraak kunt u hier inzien.

Normann Salontafel Gratis 120x70Flinders Verzendt Grow Copenhagen rhCtsdQ
SpeenkoordenHaarroosjes SpeenkoordenHaarroosjes SpeenkoordenHaarroosjes SpeenkoordenHaarroosjes SpeenkoordenHaarroosjes SpeenkoordenHaarroosjes SpeenkoordenHaarroosjes SpeenkoordenHaarroosjes SpeenkoordenHaarroosjes SpeenkoordenHaarroosjes SpeenkoordenHaarroosjes SpeenkoordenHaarroosjes SpeenkoordenHaarroosjes SpeenkoordenHaarroosjes SpeenkoordenHaarroosjes SpeenkoordenHaarroosjes SpeenkoordenHaarroosjes rhQtCxdsB