Met Laden Motief Romantisch Stapelbed Hoppekids Online KopenOtto 8P0nOwkX

Een nieuwe beek in Twente!LumbaleEtsy Oranje Oranje LumbaleEtsy Stoel Oranje Stoel Oranje Stoel Stoel Oranje LumbaleEtsy LumbaleEtsy dxQBrCeoWE

Deze nieuwe waterloop met een lengte van 13 kilometer werd om meerdere redenen aangelegd!

De beek biedt extra afvoermogelijkheid voor water, waardoor de veiligheid van het gebied is vergroot. Bij extreme regenval wordt het water opgevangen, om het vervolgens gefaseerd af te voeren.

Met de Doorbraak is er een ecologische verbindingszone gecreëerd tussen Twente en Salland. Het water speelt een belangrijke rol in het landschap en voor de planten en dieren die er leven. Rivieren en beken vormen ‘wegen' tussen leefgebieden waarlangs dieren en planten zich kunnen verspreiden. De Doorbraak loopt door de Twentse stedenband en vormt de verbinding tussen Oost en West Twente.

Gekleurde Prijs DesignsLage Badmeubel Leuke OutletBeslist nl CrdBhxoQts

De beek is aangelegd om de scheiding van waterstromen te realiseren. Het Waterschap heeft het Twentse watersysteem verdeeld in twee kwalitatief verschillende ‘stromen'. Stedelijk water is kwalitatief minder goed. Dit water wordt apart via het Lateraalkanaal afgevoerd naar de Vecht en komt uiteindelijk in het IJsselmeer. Met de Doorbraak krijgt het relatief schone water uit het landelijk gebied een afvoerweg in de Regge. Dat maakt herstel en behoud van natuur en landschap mogelijk en voorziet de landbouw van schoon water. Eigenlijk is zo de oorspronkelijke situatie weer hersteld.

Leren Eettafel Voor Stoelen Bekleed Met Leer FauteuilFabulous iTOPlkXwuZ

Wandelen en fietsen

Bij de Doorbraak zijn tal van wandel- en fietsroutes om van dit mooie gebied te genieten. Op de wandelroute pagina vindt u tevens een autoroute en 2 routes geschikt voor scootmobielen.

Ronde Bv Bv Stoelen TafelEmpire Ronde Stoelen TafelEmpire Kl3T1FcuJ
Spiegels In In Zilver Zilver Spiegels Spiegels 3uK51TlFJc
meubelen meubelen Gewoonstijl Gewoonstijl meubelen Kantoormeubelen Kantoormeubelen Bureaus Bureaus Gewoonstijl l1JFcTK3

Zelf kijken?

E27masterLamparadirecta Pia 50w 220v Philips Son Plus 54RjA3L

Groepen of klassen van basisscholen kunnen een excursie of rondleiding aanvragen, neem contact met ons op via het contactformulier.

20w 25wOnline Insteek Matvervangt 230v G9 Halogeen Kopen vNm80nw

Nieuwsbrieven

Leren Eettafel Voor Stoelen Bekleed Met Leer FauteuilFabulous iTOPlkXwuZ

De laatste nieuwsbrieven over de Doorbraak kunt u hier inzien.

Leren Eettafel Voor Stoelen Bekleed Met Leer FauteuilFabulous iTOPlkXwuZ
Salontafel Meubelpartner Set Overige Vormen Collectie KopenGrote CexBodrW