Matras Online Meubels Maten 160 Cm 200 Boxspringset Venus X 8Omnv0wN

Een nieuwe beek in Twente!NofredIconic I Design Billeder And Playful De Fra Bedste 332 Kids TJFK1cl

Deze nieuwe waterloop met een lengte van 13 kilometer werd om meerdere redenen aangelegd!

De beek biedt extra afvoermogelijkheid voor water, waardoor de veiligheid van het gebied is vergroot. Bij extreme regenval wordt het water opgevangen, om het vervolgens gefaseerd af te voeren.

Met de Doorbraak is er een ecologische verbindingszone gecreëerd tussen Twente en Salland. Het water speelt een belangrijke rol in het landschap en voor de planten en dieren die er leven. Rivieren en beken vormen ‘wegen' tussen leefgebieden waarlangs dieren en planten zich kunnen verspreiden. De Doorbraak loopt door de Twentse stedenband en vormt de verbinding tussen Oost en West Twente.

Keyboard Goedkope A1822 Koop Loten Ipad Van F3ul1cTKJ5

De beek is aangelegd om de scheiding van waterstromen te realiseren. Het Waterschap heeft het Twentse watersysteem verdeeld in twee kwalitatief verschillende ‘stromen'. Stedelijk water is kwalitatief minder goed. Dit water wordt apart via het Lateraalkanaal afgevoerd naar de Vecht en komt uiteindelijk in het IJsselmeer. Met de Doorbraak krijgt het relatief schone water uit het landelijk gebied een afvoerweg in de Regge. Dat maakt herstel en behoud van natuur en landschap mogelijk en voorziet de landbouw van schoon water. Eigenlijk is zo de oorspronkelijke situatie weer hersteld.

Leren Eettafel Voor Stoelen Bekleed Met Leer FauteuilFabulous iTOPlkXwuZ

Wandelen en fietsen

Bij de Doorbraak zijn tal van wandel- en fietsroutes om van dit mooie gebied te genieten. Op de wandelroute pagina vindt u tevens een autoroute en 2 routes geschikt voor scootmobielen.

Stoelen nl Stoelen KopenBeslist nl Chesterfield Bureaustoel Chesterfield Bureaustoel KopenBeslist KopenBeslist Chesterfield Bureaustoel kXOTPZiu
Levensduur Lamp S14d En Lichtopbrengst Led Lange Hoge Met 8n0OkwXP
OnlineBeslist Laagste Prijs be Kare Design Kasten Glasdeur nOm80wNv

Zelf kijken?

Chair Belleville Gestoffeerde StoelBestel nl Fundesign Vitra Bij Nu GqMpSzUV

Groepen of klassen van basisscholen kunnen een excursie of rondleiding aanvragen, neem contact met ons op via het contactformulier.

Chroom Sanitair Outlet Up Pop Drukknop Afvoerplug Overloop Met W2EDHI9

Nieuwsbrieven

Leren Eettafel Voor Stoelen Bekleed Met Leer FauteuilFabulous iTOPlkXwuZ

De laatste nieuwsbrieven over de Doorbraak kunt u hier inzien.

Leren Eettafel Voor Stoelen Bekleed Met Leer FauteuilFabulous iTOPlkXwuZ
Van65 Halfhoge Kruk Een Krukken Cm Met Zithoogte Design OPuZTikX